Badminton klub "Dinamo"

Juniorski kup KŠ2015

Iskustvo zlata vredno u Kruševcu

Tročlana igračka delegacija, Katarina Vig, Mihajilo Vig i Vanja Bokan, u pratnji trenera, učestvovala je na desetom Juniorskom kupu Kruševca. Ovog puta, u izuzetno jakoj konkurenciji, izostale su medalje, ali je osvojeno preko potrebno i dragoceno iskustvo.

U subotu, 12. decembra, u hali Sportskog centra “Kruševac”, održan je jubilarni, X juniorski kup Kruševca u badmintonu. Domaćin turnira, ekipa Zmajeva, osvojila je sedam zlatnih odličja i još jednom potvrdila da je daleko ispred svih klubova u takmičarskom badmintonu u Srbiji.

Takmičari našeg kluba odigrali su veliki broj kvalitetnih i neizvesnih mečeva i tako stekli dosta iskustva. U kategoriji devojčica ispod jedanaest godina, Katarina Vig nije uspela da se plasira dalje od grupne faze takmičenja izgubivši oba meča od starijih takmičarki. Mihajilo Vig je pokazao da je zasluženo bio postavljen za trećeg nosioca turnira pobedivši u grupnoj fazi takmičenja Luku Dimitrijevića (Zmajevi KŠ), Uglješu Mihajlovića (Clear BG) i Vuka Dimitrijevića (Fanatik VŠ). U četvrtfinalnom meču, Mihajlo se susreo sa Vanjom Rašetom (Clear BG) i, pored dobre igre, nije uspeo da se plasira u polufinale i tako obezbedi medalju. Vanja Bokan je hrabro izašao na megdan svim protivnicima u grupi i ravnopravno se nosio s njima, iako nije uspeo da zabeleži nijednu pobedu. Dobra poen razlika ga je odvela u četvrtfinale u kojem se susreo sa neprikosnovenim Viktorom Petrovićem (Zmajevi KŠ). Uprkos pametnoj i dobroj igri, tu je bio i zaustavljen.

Izuzetno sam zadovoljan igrom, zalaganjem i trudom naših takmičara. Želeo bih da napomenem da smo sve mečeve koje smo izgubili na ovom turniru izgubili od starijih takmičara. Ovo je poslednji juniorski turnir na kojem je naša generacija 2006. mlađa od ostalih i od nas se medalje očekuju u narednom periodu. Da bismo došli do priznanja, treba da pametno iskoristimo sva stečena iskustva i da vredno radimo i u narednom periodu.

Izjavio je trener Bk “Dinamo”, Goran Jelesijević

Facebook

Prijatelji kluba:

Institucionalna podrška:

bass gradpalogo

Medijski prijatelji:

pancevac rtvpa poluvreme mojkraj 013info

Prijatelji iz inostranstva:

Rumunija: timisoaraSlovenija: piseceHrvatska: flexBIH: banjaluka

Vreme u Pančevu: