Badminton klub "Dinamo"

Okupljanje reprezentativnih selekcija

Dinamovci najmlađi reprezentativci Srbije

okup2016DNMU subotu, 6. februara 2016, u sali Tehničke škole u Železniku održan jednodnevni Trening kamp badminton reprezentacija Srbije. Najmlađi na okupljanju svih reprezentativnih selekcija su bili članovi Badminton kluba Dinamo, devetogodišnji Mihajilo Vig i Vanja Bokan. Treninge i testiranja je vodio trener reprezentativnih selekcija Srbije, Milan Barbir, a Goran Jelesijević, trener Dinama, bio je među trenerima koji su mu pomagali. Bojana Jovanović, prvakinja Srbije u kategoriji ženskog dubla, nije mogla da prisustvuje ovom jednodnevnom trening kampu zbog ličnih obaveza.


Trener pančevačkih plavo-belih, Goran Jelesijević, nije krio zadovoljstvo.

Drago mi je što su Vig i Bokan, kao naši igrači koji su odigrali najveći broj turnira protekle sezone pozvani na okupljanje reprezentacije. Zaslužili smo, kao ekipa, da se nađemo ovde, jer u Srbiji ostvarujemo najbolje rezultate sa generacijom 2006. Pored Mihajila i Vanje, očekujem u narednom periodu, da se još neki juniori, upravo iz ove generacije, nametnu selektoru i trenerima reprentacija i zasluže majicu sa grbom Srbije. Izuzetna nam je čast što smo trenirali sa najboljima, a kao najmlađi ovde, imamo obavezu da budemo još bolji, brži i jači.

Milan Barbir, glavni strateg srpskog badmintona, imao je šta da naglasi nakon ovog reprezentativnog okupljanja

Imali smo vrlo uspešnu proveru fizičkih, tehničkih i taktičkih sposobnosti svih reprezentativaca i brojnih igrača i igračica čiji se rad posebno prati. Nakon testiranja odrađeni su sparing mečevi u singlu i u dublovima. Glavni utisak jeste da je i ovaj reprezentativni skup pokazao da svi badminton centri u Srbiji sa svojim klubovima napreduju odličnom dinamikom i na pravi način razvijaju svoje igrače. Primetan je sve veći broj mladih nada koje obećavaju respektabilne karijere. Na to smo kao Savez izuzetno ponosni. Sa mnogim igračima obavljeni su individualni razgovori i date su im smernice i preporuke za dalji rad”, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije.
Rekao je Milan Barbir, selektor reprezentativnih selekcija Srbije.
————————————–

Opširnije na sajtu saveza

Facebook

Prijatelji kluba:

Institucionalna podrška:

bass gradpalogo

Medijski prijatelji:

pancevac rtvpa poluvreme mojkraj 013info

Prijatelji iz inostranstva:

Rumunija: timisoaraSlovenija: piseceHrvatska: flexBIH: banjaluka

Vreme u Pančevu: